WERKWIJZE

Wij zijn er trots op dat er ruim 700 kinderen lid zijn van de Speelgoedbank. Wij werken met een uniek concept, waarbij wij een maandelijks tegoed toekennen aan de gezinnen die in aanmerking komen voor de Speelgoedbank Haarlem. Zij krijgen een persoonlijk pas waarop zij iedere maand € 5.- tegoed op ontvangen met een maximum tegoed van 6 maanden.

Met dit tegoed kunnen de kinderen in onze winkel speelgoed uitzoeken. Als ze het tegoed niet opmaken blijft het restant op hun pas staan. Zo kunnen ze ook sparen voor een groter stuk speelgoed en krijgen de kinderen ook gelijk een idee van waarde.

​DE SPEELGOEDBANK, SPEELGOEDWINKEL VOOR ALLE KINDEREN

De armoede in Nederland is groot. Zo’n 330.000 kinderen (bron: SCP) leven in gezinnen op of onder de armoedegrens. Binnen deze gezinnen is het geld hard nodig voor huisvesting, eten en kleding. En hierdoor is het aanschaffen van speelgoed (tijdelijk) niet mogelijk. Ook verjaardagsfeestjes met vriendjes en vriendinnetjes moeten deze kinderen missen omdat hier geen geld voor is.De Speelgoedbank Haarlem en Omstreken doet hier iets aan!
Stichting Speelgoedbank Haarlem en Omstreken is een stichting met als doel het doorgeven van goed herbruikbaar speelgoed aan kinderen van ouders die het hard nodig hebben, maar dit (tijdelijk) niet kunnen betalen. Door speelgoed in te zamelen en uit te geven, krijgen alle kinderen van deze ouders in Haarlem en Omstreken de kans om onbezorgd te kunnen spelen. Om lekker kind te zijn! Door middel van donateurs, sponsoren en subsidie maken wij dit alles in de setting van een kleurrijke en gezellige speelgoedwinkel mogelijk.

Speelgoed voor ieder kind!
Speelgoed krijgt door De Speelgoedbank een tweede leven en beland niet in de vuilnisbak of onder een dikke stoflaag op zolder. De mooie herinneringen van de verjaardags- of kerstcadeaus worden via de Speelgoedbank doorgegeven aan kinderen die anders niet met dit speelgoed kunnen spelen. Met compleet en schoon “uitgespeeld” speelgoed kan prima worden doorgespeeld!   

Alle kinderen zouden zorgeloos van leuke kinderfeesten moeten genieten. Daarom organiseert De Speelgoedbank ieder jaar een Sinterklaasfeest voor de gezinnen met kinderen die dit zelf niet kunnen bekostigen. En De Speelgoedbank werkt samen met Stichting Jarige Job om kinderen bij wie dit (tijdelijk) niet mogelijk is een mooi cadeau te bezorgen. 

Hoofdsponsor > € 5.000,- per jaar
Met een jaarlijkse vaste bijdrage van € 5.000,- wordt u hoofdsponsor van de stichting Speelgoedbank Haarlem. In het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen is dit een aantrekkelijke optie.
Sponsor > € 1.000,- per jaar
Door jaarlijks een vaste bijdrage van € 1.000,- over te maken bent u een belangrijke sponsor van de stichting Speelgoedbank Haarlem.

Club van 700
De speelgoedbank Haarlem heeft ruim 700 kinderen die lid zijn. Door mee te doen met onze Club van 700 steunt uw organisatie met een vaste bijdrage vanaf € 60,- per jaar structureel de Stichting Speelgoedbank Haarlem. Met de bijdrage van € 60,- sponsort u één kind gedurende het hele jaar!