Speelgoedbank Haarlem en omstreken is een gezellige en kleurrijke speelgoedwinkel. In onze winkel zamelen wij baby- en kinderspeelgoed, binnen- en buitenspeelgoed, boeken, (computer)spelletjes, kinderdvd’s etc. in voor kinderen van 0 t/m 15 jaar. ”Meer…”


De kinderen die lid zijn van de Speelgoedbank Haarlem en Omstreken kunnen hier met hun maandelijkse tegoed speelgoed uitzoeken. Het speelgoed kan ook in onze winkel worden gekocht door mensen die speelgoed graag een tweede kans geven. De opbrengst van de verkoop gaat 100% naar de Stichting Speelgoedbank Haarlem.

Doordat wij als stichting een echte winkel hebben en werken met een maandelijks tegoed, geven wij de kinderen een gevoel van eigenwaarde en gelijkheid. De kinderen kunnen zo de waarde van geld leren kennen en kunnen ook sparen. En hun ogen uitkijken in een échte speelgoedwinkel. Kortom, ze kunnen gewoon kind zijn!

STICHTING JARIGE JOB

Wij zijn trots op onze samenwerking met Stichting Jarige Job! Ieder kind verdient een leuke verjaardag, met een lekkere traktatie en cadeautjes. 

Alle kinderen die bij de Speelgoedbank zijn aangemeld kunnen een Jarige Job verjaardagsbox krijgen wanneer ze jarig zijn. Hierin vinden zij onder andere cadeautjes, snoepgoed voor klasgenoten en leraren om te trakteren,  alles voor het bakken van een verjaardagstaart en slingers en ballonnen om er ook thuis een echt verjaardagsfeest van te maken!

In Nederland vieren 61.000 kinderen hun verjaardag niet! Stichting Jarige Job maakt een einde aan dit verjaardagsleed en trakteert deze kinderen op een leuke verjaardag. Jarige Job geeft geen geld maar een verjaardagsbox ter waarde van € 35,-. Stichting Jarige Job is landelijk actief en werkt samen met maatschappelijke organisaties die zich inzetten voor de meest kwetsbare kinderen van de Nederlandse samenleving.

SINTERKLAAS

Elk jaar komt Sinterklaas langs bij de kinderen van de Speelgoedbank om met hen een gezellig feest te vieren. En natuurlijk horen pepernoten en cadeautjes daar ook bij 🙂